Мезотерапията – идеална дейност за цялото тяло

Мезотерапията – идеална дейност за цялото тяло

Често сесиите по мезотерапия се делят на две главни разновидности – за физиономията и за всичко останало. Но мезотерапията за лицето е предназначена към подобряване и стимулиране на кожата на лицето, дарявайки ѝ по-здрав и прекрасен лик. Освен това, мезотерапията за тяло съдържа и други ценни дейности, например подсилване намаляването на мазнини. И в редовете, които следват да видим най-важните сведения, които да научите за двата вида мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – тази мезотерапия работи за кожата по лицето, шията. Целта е да поднесе на вашата кожа ценните витамини и минерали . Защо е наложителна мезотерапията за вашия образ? Трябва да сте наясно, че с остаряването по лицевата кожа изникват доста бръчки. Тези белези представляват например разпускане на кожата, изчезване на нейната свежест, подмяна на нюанса и, уви, излизане на бръчки. Мезотерапията ще ви подпомогне да избягате от тези гадни ефекти и да поддържате силния и привлекателен външен вид на лицето ви. Следствията от употребата на мезотерапията за кожата на лицето съдействат за дълготрайно подобряване на вида на кожата, отстраняване на фини бръчки, съвместно с изличаване на омразните торбички и тъмните кръгове в областта на очите. Съвсем малко чудо, правещо лицевата кожа да бъде донякъде като съвсем здраво.

2. Мезотерапия за тяло – както стана ясно, мезотерапията за вашето тяло е по-различна от подходящата за лице по своето предназначение и приложения. Въпросната процедура е отправена по-скоро към изчезване на мастните натрупвания и дооформяне на съответната област от вашето тяло в искания вид и размер. Този похват работи като се съсредоточава на алфа – и бета – рецепторите на клетките на мастните тъкани. Искаме да ви разкажем по най-простия възможен начин какви точно са функците на тези рецептори. Нека кажем, че същите служат за вход и изход за мазнините. По принцип през алфа – рецепторите „мазните“ клетки си набавят мазнини за складиране, докато бета – рецепторите ги използват когато тялото ни има нужда от още количество жизненост . Тогава се притича на помощ мезотерапията като практика. Поставените чрез мезотерапията полезни вещества стимулират работата на бета – рецепторите за да се стигне до заличаване на мазнините и съответно спират повторното завръщане на мазнини в телата ни чрез алфа – рецепторите. Това е начинът се придобиват немалко положителни за нас ефекти. В съответствие със зоната на слагане на мезотерапията, вече споменатите положителни качества вероятно включват прибиране и оформяне на коремната преса, горната част на краката, задните част или ръцете. В допълнение, чрез мезотерапията ще се постигне премахване на целулита и спадане на телесните обиколки. Така че ако се нуждаете от готино и мускулесто тяло, мезотерапията ще е много полезна за реализация на вашите изисквания.

Какви са опасностите за доверяване на мезотерапия?

Както за общо взето всички/ за повечето процедури, за мезотерапията също се знае за някои рискове. Касаят се основно за частни случаи: жени в бременност и кърмещи жени, които страдат от болести от онкологичен характер и страдащи от постоянно сърцебиене или губене на съзнание. При тях не се съветва използването на мезотерапията като вариант. Също така съществуват и други състояния, за които непременно трябва да се консултирате с медицинското лице, което сте избрали. Такива са например съществуващи алергии или пък правено лечение със вещества за съдоразширяване. Ако се отнасят за вас, говорете със съответния лекар, за да успеете да обмислите в екип шансовете и заплахите при потенциално слагане на процедура по мезотерапия.

Типове мезотерапия 1
Типове мезотерапия

Наистина ли сесиите по мезотерапия не се усещат?

Това е вярно, сесиите по мезотерапия носят нулева болка на вас. За да го разберете напълно , помислете какво фактически е същината на мезотерапията. Една малка инжекция, чрез която в организма се инжектират добри и захранващи вещества разрешаващи най-разпространените кожни неприятности – от загрубяване и провисване, до поява на пъпки, промяна на пигмента на кожата и смяна на цвета. Е, наистина притесненията са излишни. Практиката по мезотерапия изрично не не влияр на възникването на болезненост или неприятни усещания. Онова, което бихте почувствали, се явява нежно убождане или парене на третираното място.

Разновидности мезотерапия 2
Разновидности мезотерапия

Как да разпознаем плюсовете на мезотерапията?

След като научихме почти всички от приложимостите на мезотерапията, стана време да преговорим и нейните най-големи плюсове за клиентите. Те стартират от относително простата за слагане и незначителна откъм усещания процедура на мезотерапията, и отговарят за перфектните резултати върху кожата и цялостния ни вид, които тя носи. Ето набързо защо именно мезотерапията всъщност е най-доброто решение за вас:

1. Мезотерапия: метод без болка – важното, което се оказва мезотерапията, е поставяне витамини и ценни субстанции в проблемни зони от телата и лицата ни. Същата манипулация е доста лесна за поставяне и паралелно абсолютно лека за клиента. Това е и причината няма нужда да се притеснявате от усещане на сериозна болезненост или някакви гадни възприятия паралелно с мезотерапията. Това, което би могло да усетите, е бързо боцкане или прекалена топлина във въпросната област.

2. Мезотерапия: никакъв риск за здравето – също доста сериозно качество на мезотерапията, за което трябва да научите. Мезотерапията не се асоциира с никакви значителни последвали действия или рискове за здравето. Хиалуроновата киселинна субстанция, витамините и като цяло полезните за организма подхранващи вещества, необходими на мезотерапията, са безопасни за човешкия организъм и се понасят безпрепятствено от него. Така че има малък шанс от появяване на алергии и идентични досадни резултати.

3. Мезотерапия: резултатност – то е ясно, потребността е неотменната особеностза която и да е козметична процедура. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията ще ви я гарантира. Техниката по мезотерапия представлява целесъобразна мярка за борба с каквито и да са несъвършенства по кожата – започвайки от състаряването и недостиг на еластичност, и стигайки до пъпки, пигментации и различни оцветявания. В допълнение, мезотерапията върши отлична работа при нужда от намаляване на натрупаните мазнини и подобряване на телесната форма и състоянието на отделни зони от всяко тяло. Без значение дали се говори за лицето и кожата или пък различни части от тялото, мезотерапията дава пълна гаранция за качествени и ефективни следствия.

4. Мезотерапия: още повече придобивки – както стана ясно в „Мезотерапия – най-важни особености и употреби“, мезотерапията е известна с това, че е ефикасна за телата ни в много нива. Заради това, подлагайки се на мезотерапия за премахване на червенини и оцветявания, вие ще получите и най-различни търсени ефекти. Вече знаете, мезотерапията спомага за по-качественото кръвообращение към работената зона. Освен това, е възможно също така мезотерапията да помогне за намаляването на различни болежки и мускулни спазми в това място. Избирайки мезотерапията, вие правите важна стъпка към правенето на издържливо, релефно и хубаво тяло.

5. Мезотерапия: дълготрайни резултати – по принцип следствията от мезотерапията са видими най-малко седем дни след първото прилагане. Спрямо проблема, който се подобрява, се правят най-много две технологии за мезотерапия за 12 месеца. Като всяка от тези процедури по мезотерапия работи с терапии за подсилване през определен период от време. Мезотерапията обещава категорично дълговременни успехи към общия вид на кожата. Ако искате това, вие трябва да се потрудите. Дълготрайните промени от мезотерапията вървят паралелно със съобразяване с храната и здравословен живот от всеки клиент. Поради тази причина ще ви посъветваме да сте разумни към здравето и външния ви вид, за да получите истински максимална ефективност от мезотерапията като манипулация.

Препоръки за мезотерапия 3
Препоръки за мезотерапия

На колко на брой сесии по мезотерапия трябва да се подложим?

Често процедурите по мезотерапия се правят в съвкупност от по две или три за областта на лицето и от 4 до 10 за тялото . Ясно е, акуратният брой на мезотерапевтичните практики е свързан сериозно от личните изисквания и различия. Времевият диапазон при всички манипулации по мезотерапия може да се изменя в рамките на 3 седмици. След приключване на една процедура по мезотерапия с вече определените на брой манипулации, нов такъв се осъществява поне след половин година. Сериозно изговорете с избрания от вас специалист броя на сесиите по мезотерапия и най-вероятните крайни резултати. И фиксирайте програма за тяхното правене, съответстваща както на вашата програма и предпочитания, а също и на клаузите за функционалност на мезотерапията.

Повече за  мезотерапия 4
Повече за мезотерапия

Въпросите, които всеки задава за мезотерапията

Финално приключваме и с популярни въпроси за мезотерапията, които най-редовно се повдигат от хората. Чуденията се отнасят до естеството на процедурата по мезотерапия, алергичните реакции и опасностите за нейното слагане , както и характеристиките на ползваните в нея субстанции. Разберете в следващите редове цялата информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

Изберете мезотерапия 5
Изберете мезотерапия

Как е възникнала мезотерапията

Преди да разберем повече информация за всички плюсове и свойства на мезотерапията, ще ви обогатим общо с началната точка на нейното първото излизане и разширяване. Като дейност мезотерапията е обявена и вкарана в употреба през 1952 г. от Мишел Пистор, познат в този период медик от Франция. Може да се каже, че откриването на мезотерапията идва неочаквано. При Пистор идва пациент с астматичен проблем , търсещ спешна лекарска интервенция. Уви, в този момент френският лекар не открива необходимите инструменти. Поради тази причина френският медик решава да мисли бързо, за да си даде малко време за мислене. Специалистът вижда стара почупена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и поставя съответния медикамент. Шокът за него е огромен, когато пациентът не само се стабилизира, а на всичкото отгоре и няма следа от пристъпа. В този момент лекарят описва откритието си на колегата си Карно. Френските специалисти реализират много анализи, в помощта на които се заражда специални 4-милиметрови игли с терапевтична употреба , които започват да се използват в дейността мезотерапия.

Минават обаче три десетилетия и повече, преди мезотерапията тържествено да бъде обявена за техника на медицината. Това е направено през 1987 година чрез Френската Медицинска Академия. Първо мезотерапията влиза в употреба най-вече за лекуване на спортни травми или състояния на ревматизъм. След време тя започва да се прилага и в естетичния сектор като средство за подмладяване и освежаване на кожата, сражение с оплешивяването, премахване на целулита, лишаване от мазнинни излишъци в някои области с проблеми от нашите тела и т.н. Смисълът на мезотерапията и безспорните облаги, които дейността гарантира на всички нас, скоростно разпространяват популярността ѝ. Не след дълго нейната известност излиза от френската държава и стига до най-различни европейски пазари. Вече сме в наши дни, когато вече мезотерапията е широко предпочитана технология за усъвършенстване положението на кожата по цял свят. Сигурните безспорни плюсове, отсъствието на болезненост и странични ефекти след процедурата, правят мезотерапията неразделно неделима с бъдещето и еволюцията на медицината в естетичния сектор.

Плюсове на мезотерапия 6
Плюсове на мезотерапия

Каква е ролята на киселината с хиалурон в мезотерапията?

Както няколко пъти вече казахме досега, наред с всички полезни вещества, в мезотерапията се ползва и хиалуронова киселина. Въпросната се явява безспорно чудесна алтернатива не изолирано за мезотерапията, по същия начин и за много техники в разкрасителната козметична индустрия. Причините за това са няколко. Първо, хиалуроновата киселина е съвършено естествена субстанция, образуваща се от всеки организъм при нормални условия. Също така въпросната се състои от характерни специфичности спрямо поддържане на хидратирането на кожата, засилване на гъвкавостта ѝ и отлагане на неизбежното остаряване. Вижте главните предимства на хиалуроновата киселина, превръщащи използването ѝ в мезотерапията толкова ефективно за клиента:

1. Безвредна за никого – хиалуроновото вещество е киселина, произвеждаща се в тялото на всеки от нас. Това прави поставянето ѝ по време на мезотерапията доказано сигурно. Киселината се поема извънредно бързо от тялото и не причинява каквито и да било сериозни алергии или други странични реакции. А защо всъщност е полезно за всеки човек слагането на хиалурон чрез мезотерапия или други козметични процедури? Всъщност с възрастта синтезът на хиалурон, за който говорихме, рязко намалява. Този факт влияе зле на образа, здравината и хидратацията на кожата. Добиването на още количества хиалурон с помощта на мезотерапията действа за поддържане на младите качества на кожата и справяне с кожни проблеми от най-различно естество.

2. Бързи и ефективни последици – слагането на киселината с хиалурон в мезотерапията и разните процедури на козметиката дава моментални и полезни резултати за човека спрямо качеството на неговата кожа. Същите моментални и реални последствия са гарантирани при различни приложения на хиалуроновото вещество в това отношение. Ако се касае за пълноценно подобряване на кожата, по-качественото ѝ овлажняване или пък махане на неизбежните знаци на времето, хиалуроновата киселинна субстанция ще бъде особено полезна. Същите качества на хиалуроновата киселина я правят любима и използвана в практиките по мезотерапия. Бъдете сигурни, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви донесе бленуваните последици и ще преобразува много цялостния вид на всяка кожа.

3. Пазене на позитивния ефект – още едно доста ефикасно следствие на хиалуроновата киселинна субстанция, правещо я да бъде изключително подхождаща си за мезотерапия и различни козметични манипулации. Позитивното действие на хиалуроновата киселинна субстанция по отношение на човешката кожа стои за сравнително дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на въпросния период, спокойно може да се извърши повторна манипулация по мезотерапия или всякаква козметична практика с наличие на хиалуронова киселина, за да се укрепи качественият и красив вид на нашата кожа.

4. Лесно и светкавично приложение – за финал, процесът по вкарване на киселината с хиалурон в организма ни е особено лесен и паралелно безболезнен за клиента. Чесо той трае в рамките на 10-15 минути. Дори и в случай че става дума за мезотерапия, лицеви филъри или всякакви сесии със специалното участие на хиалуронова киселина, няма наличност на сериозна болка или неприятни действия за клиента. Както научихте, просто може да чувствате боцкане или усещане за повече топлина на третираното място. Тези чувства обаче преминават бързо след края на манипулацията.

Чрез Мезотерапия ЕООД ще бъдете абсолютно убедени в ефикасността и безопасността на правените техники по мезотерапия. Специалистите в нашия екип имат висока квалификация и богат опит в областта, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са изключително на най-добро ниво. Изберете Мезотерапия ЕООД и ще имате перфектни ефекти по отношение на привлекателния и здравословен изглед на кожата ви!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Намерете най-добрите оферти за мезотерапия 7
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия
Полезни съвети за мезотерапия 8
Полезни съвети за мезотерапия
Типове мезотерапия 9
Типове мезотерапия

Какви са опасностите за доверяване на мезотерапия?
Наистина ли сесиите по мезотерапия не се усещат?
Как да разпознаем плюсовете на мезотерапията?
На колко на брой сесии по мезотерапия трябва да се подложим?
Въпросите, които всеки задава за мезотерапията
Как е възникнала мезотерапията
Каква е ролята на киселината с хиалурон в мезотерапията?