протеини

протеини

Значение и същност на протеините?

Протеините са естествено значими макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те играят главна роля в правилния развой и дейност на човешкия организъм. Действително протеините играят дейността на един от ключовите полагащи компоненти на всички живи клетки. Функциите , които извършват в системата , са основополагащи и необичайно разносъставни . Тръгвайки от реално структурните такива, имащи връзка с същността на клетките, и стигайки до сътворяването на самородни защити на тялото и предаването на въздух до тъканите. Нашите тела имат функцията да синтезират голям брой от аминокиселините, участващи в консистенцията на протеините, но още подобни е наложително да приемаме от външни източници. Те могат да са хранителните продукти, пълни с протеини, или видовете протеинови хранителни добавки, в продажба на пазара .

Главни функции на протеините

Протеините имат доста незаменими фактори в човешкото тяло. Ако искате да сме точни, фактически не съществува дейност в организма ни, който да не е свързан с определен протеин. Функциите на протеините са значително многоаспектни, но ще вложим усилия да ги представим в няколко основни групи.

– конструктивни функции – конструктивните функции на протеините се различават от една тяхна много специална специфичност . Това е тенденцията на протеиновите молекули да се слепят едни с други , за да съградят отделните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в граденето и запазването на структурата на клетката, както и в нейната вътрешна организация . Значително важният изграждащ протеин в тялото ни е колагенът. Той има огромна мисия в развитието на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено значение за скелетно-мускулния апарат и малкото им количество неизменно довежда до появата на сложни ситуации в него.

– придържане към електролитното равенство – протеините разбира се и разполагат с доста признаци, във връзка с поддържането на електролитното равновесие или pH баланса в системата. Продуктите и течностите, които приемаме всекидневно , умеят да променят тези нива . А това е причина за значителни хронични болести. Именно протеините защитават организма ни от този тип лошо въздействие , като спомагат за нормалните нива на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да се смята , че протеините са изграждащата хранителна единица, която се грижи за нормалната работа на имунната система. Коя е точната функция на нашата имунна система? Да изпраща антитела за изравняване на навлезлите в организма вируси и микроорганизми. Е, такива антитела по своето устройство в интерес на истината се оказват протеини. В следствие от този факт е от такова голямо значение да даваме на имунната си система с нужното количество протеини, за да успее тя да действа ефективно и да ни държи на страна от различни заболявания .

– транспортни дейности – протеините играят важна роля и в разпространението на хранителни вещества в тялото . Те изпращат до клетките основни за тях елементи – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тази вещества става възможно доставянето на кислорода в клетката и съответно премахването на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които влизат в ролята на силни катализатори в човешкия организъм, се казват ензими. Те задействат процеса на разделяне на хранителните вещества до по-малки и достъпни компоненти . По този начин тези протеини доста оптимизират времето за задвижване процеса на храносмилане. Осигуряването на потребното количество ензими в организма е от огромно значение, понеже при привършването им е възможно да изникнат типични неприятности с храносмилането.

– сигнални функции – като компонент от състава на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините са част от хода на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Казано по друг начин , те изпълняват предназначението на същински вестоносци в организма . Пример за този тип протеин е инсулинът, който поддържа важна роля в работата на метаболизма.

– сензорни функции – една от ролите на протеините, за които може би се чува най-малко. Всъщност част от протеините играят превъплъщението на молекули, долавящи съответен тип сигнали. Нормално тези протеинови сензори са разположени в клетъчните мембрани. Тяхната мисия задача е да четат молекулните сигнали, постъпили от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко придвижване вътре в телесните клетки и органи се осъществява посредством т.нар. двигателни протеини. Конкретно това важи и цялостно за динамиката на организма . Като пример за двигателен протеин сме способни да именуваме немалко. Той се подвизава в мускулната тъкан и оказва ефект върху отмерените им импулси, чрез които се реализира събирането на скелетната мускулатура и преместването на тялото в пространството.

– допълнителни функции – и не последни по значение , в определени ситуации би могло протеините да се асимилират от тялото като съществен енергиен приток . Подразбираме най-вече обстоятелства , при които човешкият организъм чувства недоимък на въглехидрати. Този вид протеини, изпълняващи запасна работа във връзка с извличането на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

История на протеина

Преди да се фокусираме върху дейностите и плюсовете на протеините за човешкия организъм, ще видим историята на тяхното откриване и извеждане като единични елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е първият, който ясно разграничава протеините от останалите обичайни органични частици. Това е през отдавнашната 1789 година. След редица проучвания , проведени през този период , Фуркроа класифицира албумина, фибрина и желатина като отделни смеси с животински генезис. По-късно науката обръща по-голямо внимание на този вид частици и стартира откриването на по-обширна информация за тях. Понятието „протеин“ е прокарано за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Чрез него той обобщава фибрина, албумина и други сходни съединения. Берцелиус открива и тяхната функция като основни за живите клетки елементи . Мисията му след това бива развита от още редица учени , които поетапно анализират синтезирането и химичната консистенция на протеините, както и подобни техни дейности и предназначения в човешкия организъм.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В какви дози са ни необходими протеините?

Това е един действително значително съществен проблем за протеините, който ще поясним . На практика уместните дневни количества протеини са различни за неспортуващите хора и за тези, които често спортуват на тренировки . По принцип за стандартен дневен прием се има предвид 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Подобни дози протеин логично са съвсем недостигащи за мъже и жени , прилагащи интензивни дейности . Нужно е доставянето на по-мощни количества протеини, за да се предотвратят катаболните процеси във връзка със губене на мускулна маса, реализиращи се след завършека на физическите активности . Перфектно разбирате , че редуцирането на мастни тела е пряко свързано с редуцирането на цялостния калориен прием. Разбира се това не трябва да се случва в минус на протеините. Определено не, снабдяването с на протеини е наложително да бъде запазено на съответните стойности, а в някои моменти дори да се увеличи. В добавка на това, че оказва протекция от катаболизъм, обичайният прием на протеини има термогенна функция, подкрепя по-доброто храносмилане и извличане на здравословните вещества и регулира апетита. Така че ако подлагате организма си на активни спортни занимания и потене в залата , имайте предвид дозата протеини с физическият разход, който отделяте обичайно .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и сила на реални цени

В асортиментите на Ready for life бихте могли да потърсите много протеини и протеинови продукти, елементи от поредиците на популярни и наложени брандове за хранителни добавки. Те не просто ще ви помогнат за страхотно поддържано тяло, но и ще ви са от полза за поддържане изрядно здравословно ниво. В допълнение , при нас имате свободата да си поръчате тези първостепенни продукти на реално достъпни цени . Вижте най-атрактивните предложения от категория „Протеини“, подготвени за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – започваме с този първокачествен прахообразен протеин . Продуктът е съставен от 87% суроватъчен протеин и е страхотен за рутинно трениращите. Всяка консумация на Blade Sport Protein Concentrate снабдява организма ви 21 грама протеин. Допълнително , хранителната добавка съдържа силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както може би знаете , тези аминокиселини, съчетани под конкретното наименование BCAA, са доста важни за всеки натоварен деен човек . Как да поемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Това количество принципно се пие преди и след активност , но за още повече ефективност можете да добавите и още едно приемане след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – изцяло натурален гейнър, функциониращ за стабилно повишаване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко вида протеин с значителна , създавайки силен анаболен ефект. Освен това , заради на въглехидратите, които съдържа , протеинът е и чудесен източник на енергия за човешкото тяло . Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-ефективните гейнъри в продажба . Съветваме ви да се поема ½ доза сутрин ½ мярка след дейност .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – съставен от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен раздел протеини ще ви помогне да покачите мускулната си маса, разбра се да съхраните създадените мускули за напред. Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изследван от редица независими лаборатории и има съответните признания за качество. Също и го има в невероятни вкусове, включващи Шоколад и Бисквитки с крем. Насочваме ви да изпивате 1 мярка 25 грама рано на гладно и 1 мярка след активност . За по-бързи процеси , бихте могли да проектирате и допълнителна доза от протеиновия продукт преди спортуване или пък късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – качествен протеинов продукт, принадлежащ към популярна в цял свят серия за спортни хранителни продукти Myprotein. Дава на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо количество. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured поддържа ниско ниво на мазнини и лактоза, но пък е богат на калции и нужните аминокиселини. Чудесен подбор както за квалифицирани спортисти, така и за хора , които просто искат да поддържат здравословен начин на живот . 25 грама от сместа се поставя в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка препоръчително се пие до трийсет минути след натоварване , но ако не ви е удобно , можете да я изпивате и по всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – отново предложение под името Myprotein, което този път е създадено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е комбинация от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на тялото над 22 грама протеин на доза , както и общия спектър от есенциални аминокиселини. Материалът има изключително благоприятно въздействие върху изграждането на мускулната маса и процесите на набавяне на необходимите хранителни витамини от организма . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се слага в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да бъдат изпивани 2 или 3 такива разтвори ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ същевременно за ежедневно трениращи , също така и за тези , които желаят да завишат стандартния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само първостепенни протеин изолат и хидролизат от доказани източници. Всяка доза от 25 грама дава на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Материалът забързва прогреса на изчистената мускулна тъкан и работата на анаболните процеси в човека. Добре е рутинно да се взимат по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след спорт .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с най-добри протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, наложителни за бързото и полезно покачване на активна мускулна маса. Допълнително , протеиновият продукт има видове в много добри вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря наистина лесно във вода. Подобно на предходната опция , се приемат по 2 дози на ден – 1 сутрин и 1 след спортуване .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за финал презентираме една протеинова разновидност на британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той забърза улесненото и добро завишаване на мускулна маса, едновременно и по-доброто регенериране на тялото след силови занимания . Не съдържа лактоза, а количествата на захар и мазнини вътре са много нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured дава на организма 22 грама телешки протеин и разширен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да бъде приеман по 1 доза сутрин и 1 доза след спортуване . Ако преследвате топ резултати , можете да добавите и допълнителна доза от протеиновия продукт между храненията .

Разгледайте каталога на Ready for life и си изберете най-висококачествените протеинови продукти на значително адекватни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Значение и същност на протеините?
Главни функции на протеините
История на протеина
В какви дози са ни необходими протеините?
Протеините на Ready for life – качество и сила на реални цени